Artist in the Spotlight

Expositie 24 juni 2020 tot 14 augustus 2020 Kunstsuper door Kunstsuper

t/m 14 augustus staan Leo van de Hout en Jan Willem Hoftijzer
in the spotlight bij de Kunstsuper.

Leo van der Hout
Autodidact kunstenaar, sinds september 2017 verbonden aan Kunstsuper Delft. Ik ben een groot bewonderaar van de Stijlgroep en de Nulgroep. De objecten en wandreliëfs die ik maak zijn een mengeling van deze stijlen. Mijn inspiratie haal ik uit structuren en vormen die ik tegenkom. Bij voorkeur werk ik met materialen die normaliter weggegooid worden. Deze bewerk ik met karton, papier en lijm en vervolgens beschilder ik het geheel met witte verf om de vormen in het licht beter uit te laten komen.

Jan Willem Hoftijzer
Industrieel ontwerper, hoofddocent ‘design sketching’ en onderzoeker. Ik zie tekenen als een intensieve manier van kijken naar een object of scene en het zoeken naar de essentie. Ook gebruik ik die kennis voor abstract of verzonnen beelden. Ik wissel af tussen concreet en imaginair. Hiervoor gebruik ik simpele, meestal monochrome middelen zoals ballpoint, gouache, acryl, blauw potlood, brush-, vul- en fountainpen. Bij het creëren van iets niet-bestaands heb je de vrijheid om een kleine nieuwe wereld te scheppen. Een met trappetjes, paadjes of hoekjes in een sereen dorpje of in een vieze stad.