Artist in the Spotlight

Expositie 17 juli 2022 tot 14 september 2022 Kunstsuper door Kunstsuper

Van zondag 17 juli t/m woensdag 14 september staat het werk van Peter Wensveen en Andrea di Marino in de schijnwerpers. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 17 juli om 15.30 bij de Kunstsuper Delft. De kunstenaars zijn aanwezig om een toelichting te geven op hun werk.

Wij nodigen u van harte uit om de komende weken de Kunstsuper te bezoeken en hun werk te bezichtigen.

Peter Wensveen
Zijn interesse in het tekenen van vormen en objecten is ontstaan tijdens diverse opleidingen tijdens zijn werkzame leven. Het tekenen van deze vormen en objecten maakte dat hij ze ook van papier en verf wilde maken. Peter: “‘Laat het licht zijn werk doen. De schaduw zal haar versterken.’ Deze regel is bepalend voor al mijn werk, dat hoofdzakelijk bestaat uit reliëfs en rasters. De kleuren die ik hiervoor gebruik zijn RAL 9003 voor objecten met rechte lijnen en RAL 9010 voor objecten met gebogen lijnen. Soms kies ik ervoor om het papier niet te verven waardoor het object een hardere uitstraling krijgt. Ik kies voor deze kleuren omdat het licht en de schaduwen hierbij het best tot hun recht komen. Ik werk tot nu uitsluitend met 300 grams papier.”

Website

Andrea di Marino
De Italiaanse Andrea is de maker van de bijzondere serie ‘The Compass Man’.

What does it represent? (Concept scale) 1:1000

It represents the cross line between two concepts “human and instrument”. The instrument measures the proportion of the physical world, and the human conscience measures the proportion of metaphysical world.

What is it? (Real scale) 1:1

It is the model of a sculpture project, every “compass man” is a different solution of the same project.

How is it made? (Imaginary scale) 1000:1

A unique still frame is fold to make the “skeleton”, on it the clay, mixed whit the color pigment, makes the “body”. After that a “skin” in epoxydic resin gives elasticity and brightness. Finally we can consider it as a composite material.

Website

Opening: zondag 17 juli om 15.30