Bio-fiction filmfestival

Film 29 augustus 2018 20:00 Podium door TOP Delft

Op 29 augustus toont het Bio-fiction festival een selectie korte films waar het gebruik van nieuwe biotechnologie prikkelend voor het voetlicht wordt gebracht. De selectie films is net zo divers als de onderwerpen.

Tegenwoordig kunnen we lezen en schrijven met DNA. Misschien zijn we zelfs in staat malaria uit te roeien met CRISPR-Cas9, en ook komen we dichtbij ‘designer babies’. Hoe staan we hier tegenover? Welke betekenis geven we in de huidige tijd aan het mens zijn? En hoe is onze relatie met de natuur? De films geven inspiratie om met het panel van creatieve burgers en het publiek de discussie te voeren over het gebruik van nieuwe biotechnologie. De voertaal van de avond is Engels.

Het Bio-fiction filmfestival toert sinds 2014 over de hele wereld. Het festival is uitgenodigd in het kader van de IDEA League summer school over ‘The Ethics of New Biotechnologies’, georganiseerd door de ‘Biotechnology and Society’-groep aan de TU Delft in samenwerking met TOPdelft. Een groep van 30 internationale ingenieurs gaat een week de uitdaging aan om verschillende ethische, biotechnologische, vraagstukken in hun eigen werkveld (landbouw, industrie en geneeskunde) te belichten. Het filmfestival brengt een andere kijk, en de discussie wordt een bijzonder samenspel van creatieve burgers in het panel en het publiek met o.a. deze 30 wetenschappers.