Concours “Fases van het leven”

Expositie 21 februari 2019 tot 24 maart 2019 Kadmium door Kadmium

Concours is bedoeld voor leerlingen van het voorgezet onderwijs in de leeftijd van 14 tot 19 jaar die een passie hebben voor beeldende kunst en daar veel aan doen, thuis of in workshops, cursussen volgen (Academie Jong Bacinol en de VAK Delft) of die een beeldend vak in hun pakket hebben (Vmbo, Havo en VWO). Door deze tentoonstelling en daaraan gekoppeld een concours zullen de deelnemers  elkaar en anderen informeren over hun kijk op de dingen, hun mogelijkheden etc. Een unieke kans om het werk van kunstzinnige leerlingen van de verschillende scholen bij elkaar te zien. De deelnemende scholen zijn: Grotius college Delft, Stanislas college Pijnacker, Dalton college Voorburg en School voor Jong Talent Den Haag.

Winnaars Concours 2019

Expositie

Vrijdag 22 februari vond de opening van Concours plaats in Kadmium. Het thema dit jaar is “Fases van het leven”. Tevens vond de prijsuitreiking plaats. De winnaars zijn:

1. Joëlle Zonneveld, intrigerende beelden van de snelweg, op afstand is het een foto maar dichterbij zie je de werkelijke techniek, houtskool. Een drieluik over tijdelijkheid van fases in tijd en ruimte. Zeer professioneel met een goed gevoel voor licht donker.
2. Jesse Nijsen, de kringloop, de cyclus van fases uit het leven zijn subliem verbeeld. Het wordt versterkt door de terughoudendheid van kleur. De eenvoud van de lijn wordt optimaal gebruikt.
3. Esmee Weinholt, een weg naar de toekomst die nog onzeker is, mooi en ook sterk verbeeldt. De eenvoud van het afgebeelde is ook erg sterk.

Eervolle vermeldingen dit jaar zijn:
Elyse Smits, sexualiteit op een bijna Matisse-achtige manier verbeeld
Steve Danquah, de combinatie van teken- en computerwerk uitstekend gedaan
Manouk Zwinkels, het materiaal en de uitwerking levert een erg prominent beeld op
Josja Boting, prima werk en goede verbeelding van wat er ondergronds plaatsvindt

Allen van harte gefeliciteerd!