De Stoel #12

Evenement 29 mei 2022 15:00 Podium door externe organisatie

Alexandra Oostdijk is directeur van Museum Paul Tetar van Elven, Delft. Zij studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en werkt al sinds 1993 in de museumwereld. Sinds 2010 is ze curator bij Museum Paul Tetar van Elven. Een link met Van Marken is dat de Vlaamse kunstenaar (1823-1896) tevens docent handtekenen was aan de Polytechnische School. De jonge student Jacques ervaart hoe Tetar begint te gloeien, wanneer hij over kunst spreekt: ‘Je kunt je geen innemender man voorstellen.’

Marc Vlek is een telg uit de bekende Delftse familie van distilleerders. Hij studeerde geschiedenis in Leiden. Recent heeft hij onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de familie Vlek en dat gepubliceerd in ‘Brood, geloof en jenever.’ Voordat Van Marken in de jenever-business ging, waren de protestantse Van Meerten en de katholieke Vlek de grootste destillateurs in Delft. De familie Vlek was nauw betrokken bij de oprichting van het Stanislascollege en het Sint Hippolytusziekenhuis.

Schrijver Jan van der Mast is de interviewer. De bijeenkomst begint om 15.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon en kan bij het betreden van de zaal (contant of met pin) voldaan worden.