De Stoel 8

Evenement 28 november 2021 15:00 Prinsenkwartier door externe organisatie

Zondag 28 november vindt bij Het Prinsenkwartier (Sint Agathaplein 4) weer het evenement ‘De Stoel’ plaats, georganiseerd door Museum Van Marken. In deze achtste aflevering zijn de gasten Margo Poppink en Mira van Slooten.

Margo Poppink, bekend van de prachtige stadstuin die hoort bij haar huis Phoenixstraat 52. Ze vertelt over deze bijzondere plek waar ze met haar gezin in de jaren zestig ging wonen en ontdekte dat het echtpaar Van Marken hier had gewoond. De grootste verrassing was het chalet in de tuin waar Agneta haar parfumfabriek Maison Neuve leidde.

Mira van Slooten is de kleindochter van Marie en Karel Weijland, die in het Agnetapark hebben gewoond. Mira vertelt over haar sociaal zeer bevlogen grootouders, die in de Tweede Wereldoorlog 7 onderduikers in huis hadden. Oma Marie schreef gedichten in De Fabrieksbode en ook het kinderboek ‘Meester’s rode rozen’ (1930), dat ze opdroeg aan Jacques van Marken.

De middag opent met de première van de promotiefilm, die Museum Van Marken heeft laten maken. In de film vertellen burgemeester Marja van Bijsterveldt, Tim van der Hagen (rector TU Delft) en Feike Sijbesma (voormalige CEO van DSM) waarom dit museum er moet komen.

Schrijver Jan van der Mast is de interviewer.

De bijeenkomst begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk.