De wandeling door schilderijen van Pieter de Hooch

Film 03 november 2019 tot 30 januari 2020 Atelier door externe organisatie

‘Het is een bijzonder fraaie film geworden. Toen ik zag hoe hij een Iraaks Schilderij tot leven kon brengen vroeg ik of hij dat ook met de schilderijen van Pieter de Hooch zou kunnen. Dit, met het oog op de aanstaande Pieter de Hooch schilderijententoonstelling in het Prinsenhofmuseum. Dat maakte hem meteen enthousiast’.

Het is daarna aan zijn volhardendheid te danken dat er nu een prachtig eindproduct ligt, want de megaklus moest in korte tijd worden geklaard. Het resultaat is een korte film (15 minuten) waarbij zich een verhaal tussen schilderijfiguren ontspant. Kijkers worden met een knipoog meegenomen naar de sfeer van vroeger waarbij animatie en echt zich mengen op de golven van prachtige muziek, geschreven door componist Paul Gelsing. Deze film vormt daarmee een mooie uitbreiding op wat Delft te bieden heeft aan de Pieter-de-Hooch-toerist.

De film is een geschenk van Abdul aan zijn nieuwe thuis Delft. Dankzij steun van de gemeente is de film binnenkort voor iedereen te zien.

Film geeft nieuwe kijk op schilderijen van Pieter de Hooch
‘Een film met humor, van hoge kwaliteit en met prachtige muziek.’ Zo vatte wethouder Bas Vollebregt krachtig zijn bevinding samen na afloop van de première in het Rietveldtheater afgelopen zondag. Hij zei de film werkelijk een toegevoegde waarde te vinden op het huidige ‘gouden-eeuw-aanbod’ in de stad.
Met de overhandiging van de film op DVD werd symbolisch het resultaat overgedragen aan de gemeente Delft, want vanaf volgende week zal de film voor alle burgers gratis te zien zijn in het Prinsenkwartier (op winkelopeningstijden). De film wordt daar ieder half uur getoond in een doorlopende cyclus tijdens de Pieter de Hooch tentoonstelling het tegenoverliggende Prinsenhofmuseum (t/m 16 februari).