Derde blok dichters Agathafestival

Lezing 25 mei 2019 19:15 Agathaplein door Prinsenkwartier

Mark Boninsegna is geboren in Berkel en Rodenrijs. Wanneer Mark, Jules Deelder en later een film over Jim Morrison en The Doors ziet, weet hij dat poëzie het antwoord is op het onbeschrijfbare missen van ‘iets’. Hierdoor besluit hij als jonge tiener vol overgave te gaan schrijven. Uiteindelijk resulteert al het schrijven zich niet in een dichtbundel, maar tot de geboorte van de band Zodiac Zoo, waar Mark zanger/dichter/spoken word artiest is. Mark zijn poëzie is zoals zijn leven, zonder poespas en recht van de straat. Liefde en romantiek worden afgewisseld met een “knal boven op je muil”, maar het verlangen naar “een morgen zonder gedoe” is altijd aanwezig. Hij noemt zich dan ook een Rock ’n Roll straatpoëet of poet without a cause.

José van Zutphen
“Van haiku tot Spoken Word. Voor jong tot oud. Van zwart tot wit en alles wat ertussen kleurt”. Hiermee staat zij op verschillende podia in het land. Communicatie is vaak haar thema. In een tijd die maar vooruit holt staat zij met/bij anderen graag even stil. Steeds meer brengt zij met haar poëzie ’n lach en ’n traan bij projecten voor eenzame ouderen, jongeren en binnen Rijndam revalidatie, poli, leidt zij patiënten tussen de behandelingen door – indien gewenst en het moment ervoor is – wat af met o.a. ’n korte voordracht, waardoor ze even in andere sferen komen. Zij staat op verschillende podia in het land en wordt regelmatig gevraagd om nieuw werk te laten horen.

Look J. Boden (Vlaardingen, 1974) is vormgever, fotograaf en dichter. Hij schrijft sinds begin jaren negentig poëzie, maar debuteerde pas in 2007 met De Waan van de Nacht. In 2015 bracht hij zijn tweede bundel Waswater uit. In datzelfde jaar werd hij verkozen tot Stadsdichter van Vlaardingen. De 48 werken die hij in die hoedanigheid maakte, werden samengebracht in de bundel Kleurstof. Eind 2018 publiceerde hij Een Bloesem van Glas, waarin afscheid een grote rol speelt, maar hij voor het eerst in zijn dichterscarrière plaats maakt voor liefdesgedichten.