uitgesteld: filosofie en economie; Gabriel van den Brink

Cursus 24 maart 2020 20:00 Podium door TOP Delft

Wat te doen aan ongelijkheden?

Als er genoeg geld zou zijn om alle collectieve goederen voor iedereen in overvloed aan te bieden zou dat dan een zegen zijn? Zou een dergelijke overvloed een vorm van liefdadigheid zijn of is het iets anders en levert dit dan het goede op, en voor wie? Voor hen die dit alles niet in handen hebben, zij die mentale, geestelijke en fysieke problemen hebben. Om hier iets aan te doen: heeft de overheid een oplossing voorgedragen: participatie, dit is jammerlijk mislukt. Gabriel van den Brink schreef daar een essay over: Moderne liefdadigheid. Daar draagt hij vier alternatieven aan: 1. Belastingbetaler krijgt meer te zeggen waar zijn geld aan besteed wordt; 2. Burgers die zich inzetten voor de samenleving worden financieel gecompenseerd; 3. Beleid zou vormen dat het past bij wat burgers voor elkaar doen; 4. De overheid betaalt burgers voor maatschappelijke activiteiten. Welke van deze alternatieven zal werken? Gabriel schreef vele boeken. Te noemen zijn:  Ruw ontwaken uit de neoliberale droom en Waartoe is Nederland op aarde?

Er zijn 11 bijeenkomsten en 9 gastsprekers. Deze vinden plaats van 21 januari tot en met 21 april 2020. De avonden beginnen om 20:00 uur en zijn steeds op dinsdag. De locatie is het Prinsenkwartier. Er is ruimte voor maximaal 50 cursisten. Met jouw bijdrage worden de onkosten gedekt. Wij vragen €7,50 per bijeenkomst, €60,- voor de hele reeks.

Wil jij meedoen? Meld je dan aan via info@prinsenkwartier.nl
Je kunt het cursus bedrag overmaken naar NL24 RABO 0300 0138 33 tnv cooperatieve Prinsenkwartier. Wil je een avond komen: vermeld dan bij de betaling voor welke avond het is.

lees hier meer over de cursus