filosofie en economie; Govert Buijs

Cursus 10 maart 2020 20:00 Podium door TOP Delft

Economie van de vreugde en hoeveel is genoeg?

Het idee van winst is noodzakelijk, ook de maximalisatie van winst, de beperkte regelgeving wat economisch en vooral financieel handelen betreft, hebben dit soort ideeën en structuren niet geleid tot het gewoon vinden van het gaan voor het maximale, koste wat het kost. Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan. Maar waar leidt het toe? Leidt het niet ook tot een legitimatie van de hebzucht die o.a. geleid heeft tot de bankencrisis van 10 jaar geleden en nu min of meer aan banden gelegd met nieuwe wetgeving? Of moeten we niet fundamenteel anders denken en de samenleving inrichten? Is het niet noodzakelijk ons te richten op waar het ons echt omgaat: gezondheidszorg; geborgenheid; respect; persoonlijkheid, geluk. Naar een economie van de vreugde.
Govert Buijs was medeauteur van het boek “Het goede leven en de vrije markt”.

Er zijn 11 bijeenkomsten en 9 gastsprekers. Deze vinden plaats van 21 januari tot en met 21 april 2020. De avonden beginnen om 20:00 uur en zijn steeds op dinsdag. De locatie is het Prinsenkwartier. Er is ruimte voor maximaal 50 cursisten. Met jouw bijdrage worden de onkosten gedekt. Wij vragen €7,50 per bijeenkomst, €60,- voor de hele reeks.

Wil jij meedoen? Meld je dan aan via info@prinsenkwartier.nl
Je kunt het cursus bedrag overmaken naar NL24 RABO 0300 0138 33 tnv cooperatieve Prinsenkwartier. Wil je een avond komen: vermeld dan bij de betaling voor welke avond het is.

lees hier meer over de cursus