goMuTe – BacktoBasis

Muziek 01 april 2016 20:00 Podium door Kadmium

goMuTe, festival voor muziek en techniek

Delft, de stad van techniek. Maar ook de stad met een rijke muzikale traditie. Festival goMuTe combineert vanaf 4 maart beide mooie eigenschappen van Delft. Levendig, leerzaam, amusant en interactief.

Hoe bouw je zelf een instrument, wat kun je allemaal doen met een contrabas, hoe gebruik je elektronica in de muziek, welke facetten kent de menselijke stem en hoe klinkt een cigar box guitar? Vragen waar het nieuwe Delftse festival goMuTe de komende tijd antwoord op gaat geven.

Vanaf 4 maart krijg je 14 vrijdagavonden een rijk palet artiesten voorgeschoteld die alle zintuigen prikkelen. Iedere avond staat de muziek centraal, zeker, maar je kan bijvoorbeeld ook leren hoe je muziek maakt op de iPad/iPhone en meemaken hoe je muziek in een live cinema performance verwerkt.

Festival goMuTe vindt afwisselend plaats in het Rietveld Theater of in het Prinsenkwartier. Geniet onder anderen van artiesten als Michel Ebben, Carlo de Wijs, Elfferich & de Mol, Gumbo & The Monk, Rogier Telderman, Club-res, Lalla Rookh en Sommerhus.

Voor meer informatie kijk op www.gomute.nl .

Backtobasis

Elke 1e vrijdag van de maand is er bij Kadmium  ‘BacktoBasis’. Iedereen is welkom: mensen die muziek willen maken en mensen die lekker willen genieten van interessante muziek.
‘Back to Basis’ is een muziekinitiatief voor zowel gevorderde performers als jonge muzikanten met weinig podiumervaring. Het gaat om de muziek, om de essentie ervan en daarom wordt er zo min mogelijk versterking gebruikt.
De sfeer is uniek: in een huiskamerachtige sfeer omgeven door kunst zijn er optredens van steeds ongeveer 15 minuten. Tussendoor is er tijd voor een praatje en een drankje.

Programma van 1 april:

20.15 uur Frank Rensen
Rotterdamse singer/songwriter met een heel eigen geluid en dito stem. Frank bracht onlangs zijn debuut EP ʻFragmentsʼ uit.

20.45 uur Johnson & Johnson
Akoesties duo met zelfgeschreven en sfeervolle liedjes. Mooi gitaarwerk en meerstemmige zang.

21.15 uur Feldt
Versierd met banjo, viool en trompet brengt Feldt uit Delft minder bekende covers op minder bekende wijze