Festival goMuTe – Carlo de Wijs

Muziek 18 maart 2016 20:00 Podium

goMuTe, festival voor muziek en techniek

Delft, de stad van techniek. Maar ook de stad met een rijke muzikale traditie. Festival goMuTe combineert vanaf 4 maart beide mooie eigenschappen van Delft. Levendig, leerzaam, amusant en interactief.

Hoe bouw je zelf een instrument, wat kun je allemaal doen met een contrabas, hoe gebruik je elektronica in de muziek, welke facetten kent de menselijke stem en hoe klinkt een cigar box guitar? Vragen waar het nieuwe Delftse festival goMuTe de komende tijd antwoord op gaat geven.

Vanaf 4 maart krijg je 14 vrijdagavonden een rijk palet artiesten voorgeschoteld die alle zintuigen prikkelen. Iedere avond staat de muziek centraal, zeker, maar je kan bijvoorbeeld ook leren hoe je muziek maakt op de iPad/iPhone en meemaken hoe je muziek in een live cinema performance verwerkt.

Festival goMuTe vindt afwisselend plaats in het Rietveld Theater of in het Prinsenkwartier. Geniet onder anderen van artiesten als Michel Ebben, Carlo de Wijs, Elfferich & de Mol, Gumbo & The Monk, Rogier Telderman, Club-res, Lalla Rookh en Sommerhus.


Carlo de Wijs

Het is zijn eigenzinnige sound – soulful kleurend, transparant klinkend, diep analoge Moog bas, funky solerend en improviserend – en zijn handelskenmerk ´bare hands&feet´ dat hij in Nederland en internationaal gevraagd wordt. Carlo put zijn inspiratie uit het werk van collega producers, componisten als (uit de pop) Björk, Muse, Radiohead en als (in jazz en funk) Jimmy Smith tot Joe Zawinul tot Prince. Quincy Jones is zijn grote overall inspirator.

Festival goMuTe – Carlo de Wijs

Op vrijdag 18 maart vanaf 20.00 uur, St. Agathaplein 4 te Delft

Entree: 7,50