Impressed 2015

Expositie 26 juli 2015 Kadmium door Kadmium

Op zondag 26 juli opent om 15.00 uur de expositie Impressed. Impressed laat het werk zien van 5 net afgestudeerde kunstenaars van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag en Willem de Kooning Academie Rotterdam.

Lieke Janssen heeft voor haar afstudeerproject ‘Jullie denken zeker dat ik gek ben’ de persoonlijke belevingen en ervaringen van psychotische patiënten tijdens hun psychoses omgezet in een visueel beeld. Zij wil hiermee de wereld van psychotische patiënten tastbaarder maken en de discussie tussen patiënt en zijn omgeving makkelijker maken.

‘My-the’ is een serie reproducties die een nieuw perspectief bieden op de alom bekende werkelijkheid.
Lotte Wieringa laat met My-the de kijker opnieuw kijken naar beelden, die je dacht te kennen.

‘Stress Responsive Walls’ is een onderzoek van Iris de Wit. Zij ontwikkelde een muursysteem waarbij het materiaal reageert op het stresslevel van de gebruiker door sensoren. Bij een hogere stresslevel groeit het materiaal, lokt de gebruiker uit tot interactie en stimuleert tot het aanraken van de muur met ‘aaibaar’ materiaal.

Inês da Costa laat in haar werk ‘In Between’ de betekenis zien van een Third Culture Kid. Zij gebruikt haar familie als casestudy om de (dagelijkse) dilemma’s te tonen die zijn ontwikkeld door hun mobiele opvoeding. Tegenwoordig zijn Third Culture Kids misschien een uitzondering, maar binnenkort wordt deze levensstijl de nieuwe norm.

Het werk van Laurine Houtman toont een illusionaire, zachte en zinnenprikkelende wereld die bescherming en troost biedt aan de meedogenloze werkelijkheid. Maar is die alternatieve wereld echt wel zo fijn? Het textielwerk in tuft techniek met de vrolijke naam Harry laat aan de toeschouwer over wanneer de geruststellende illusie eindigt en de harde, nare werkelijkheid om de hoek komt kijken.

De 5e editie van Impressed is samengesteld door gastcurator Linda Ammerlaan en Zoë Reddy van de programmaraad van Kadmium. De expositie is van donderdag 23 juli tot en met 16 augustus te zien. Openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag
10:00 tot 17:30 uur, zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.