International Festival of Technology

Expositie 01 juni 2016 Kadmium

Het IFoT (International Festival of Technology) draagt bij aan de internationale positionering van Delft op het gebied van technologische innovatie, doordat de Delftse kennisinstellingen, ondernemers en de gemeente hun krachten bundelen in dit festival. Het IFoT is een unieke gezamenlijke ervaring waarin de regio Delft zich kan presenteren door de wetenschappelijke kennis, technologische innovaties, creativiteit, cultuur, de inventieve pionierscultuur en het dynamische bedrijfsleven tot leven te brengen in een mix van speelsheid en intelligentie.

De langere termijn ambitie van het International Festival of Technology (IFoT) is om de regio Delft, het hart van de Zuid-Hollandse kennis-as, te ondersteunen door Delft internationaal op de kaart te zetten. Hier willen wij de komende jaren naar toe werken.

Deze activiteiten staan in het teken van ontmoeten, delen, en verbinden en vormen samen een aantrekkelijk programma waarin we met trots laten zien waar Delft voor staat: technologische innovaties!

Het Prinsenkwartier is dit jaar ook een locatie met een eigen programmering voor volwassenen en kinderen. Laat je verrassen en uitdagen tijdens dit festival. Het festival is van 1 juni t/m vrijdag 3 juni.

Voor meer informatie over het festival, kijk op http://ifot-delft.com/en .

Woensdag 1 juni 

17:00 – 19:00 : Makers Meetup

Delft Makers Meetup in Maakbaar 
 is een openbare werkplaats in het centrum van Delft. Wij verbinden makers uit Delft en omgeving en faciliteren het creatieve proces met machines, gereedschap en een multidisciplinaire gemeenschap. Op deze meetup kan je kennismaken met Maakbaar en hoe je kunt deelnemen in onze faciliteiten en activiteiten.

Meet-ups trekken een groot aantal verschillende disciplines aan uit Delft en omgeving. Dit is een informeel periodiek moment waar vooral waar ontmoeting plaatsvindt en het delen van projecten waar de makers mee bezig zijn.

20:00 – 22:00 : Lezing/artist talk in TOP.

“Digitalisering van kunst en de beweging van kunst naar techniek”, passend bij komende expositie In, Uit, Sluiten. Een preview en gesprek met 2 kunstenaars en curator en kunstenaar Zoë Reddy.

Jet Smits is een nieuwe media kunstenaar. Zij onderzoekt in haar werk wanneer data zintuigelijk wordt en probeert het exacte punt van verandering te vangen. In haar residentie bij de TU Delft heeft zij de eigenschappen en esthetische kwaliteiten van Liquid chrystals onderzocht.

Madja Vidakovic verkent in haar werk de online wereld en vertaalt deze naar tastbare vormen. Hoe ziet de activiteit delen eruit? En hoe geven wij betekenis aan materialen online? Voor de komende expo maakt zij een interactieve installatie vanuit de vraag Wat is een Nieuwe Media kunstenaar? Welke verwachtingen zijn er tegenwoordig over beelden. Tenslotte kan ‘iedereen’ met de huidige technieken goede foto’s maken.

Donderdag 2 juni

15:30 –  17:30 : Interactieve eindpresentatie READY!

READY!, het lab voor kunst, techniek en experiment is voor meisjes en jongens van 6 tot 13 jaar. Kinderen leren in de vrije ruimte de huidige technologieën te gebruiken als materiaal om hun eigen kunst te maken binnen verschillende kunstvormen. In 3 labsessies experimenteren kinderen vanuit 2 kunstdisciplines met 2 technieken (videoinstallatie met techniek videomapping & draagbare kunst met techniek Makey, makey, conductieve materialen en touchboards). Als slot presenteert Ready! op donderdag 2 juni de ervaringen aan deelnemende bezoekers. Niet alleen kinderen maar ook ouders, docenten en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

19.30 – 22.00    Workshop Design – Workshop Useless box – Design in Maakbaar –

Op donderdag 2 juni kun je in Maakbaar in het Prinsenkwartier een ‘useless box’ bouwen. Ondanks volstrekte nutteloosheid, hebben miljoenen mensen interesse getoond in dit wonderlijke apparaat via  online videoplatformen en webshops.

Tijdens de workshop wordt er gesoldeerd, maak je je laseruitsnede en aan het eind van de avond ga jij met je eigen gepersonaliseerde ‘useless box’ naar huis. De kosten zijn 45 euro per persoon. Voorkennis is niet nodig, passie voor maken is een vereiste. Schrijf je in op www.maakbaar.org.

Donderdag 2 juni en vrijdag 3 juni

13.00 – 17.00 Geluidswandeling Traces en Territories  (diverse wandelingen)

Hierbij bent u uitgenodigd om de stad te gaan verkennen. De wandeling start op het Agathaplein. Breng voor deze wandeling je koptelefoon en smartphone mee.

Geluid kan niet los worden gezien van de plek en het moment dat het hoorbaar is. Traces & Territories is een Android applicatie voor smartphone waarbij geluid gekoppeld is aan geografische positie (GPS). Het is een interactieve compositie die vorm krijgt door de luisteraar zelf. De wandelroute activeert geluiden op specifieke plekken die samen een unieke compositie maken. De stad wordt een grafische partituur van alledaagse geluiden die aanspoort om na te denken over de ervaring van ruimte in een digitaal tijdperk.

Interactieve compositie, grafische partituur en kaart:
Donia Jourabchi, Anna Mikhailova & Taufan ter Weel
Ontwikkeling van applicatie:
Enrique Tòmas / noTours  www.notours.org
(Gratis te downloaden op google play store vanaf 13 juni 2015 onder de naam Traces and Territories)

Alle dagen

Expositie POSE en BEWEGING In Kadmium

Laat twee kunstenaars in één ruimte exposeren en je ziet meteen hoe vergelijkbaar ze zijn… of juist hoe verschillend! Hoewel Chris Baaten en Cecile Kemperink allebei met keramiek werken, had het contrast niet groter kunnen zijn. De een houdt zielsveel van herhaling, de ander juist helemaal niet. De een geeft keramiek een hoofdrol, de ander combineert de hardgebakken klei met hele andere materialen. ‘POSE en BEWEGING’ zoals de tentoonstelling is gedoopt, spoort de bezoeker aan om het verschil in karakter eens goed te bekijken. Ieder heeft zo zijn voorkeur. Maar waarom?

International Festival of Technology

Op 1 t/m 3 juni in het PrinsenKwartier, Sint Agathaplein 4 te Delft