Life Sized

Film 07 april 2022 20:00 Podium door Prinsenkwartier

Filmmaker Anduo Lucia filmde René Jacobs en Jaco van der Vaart in hun atelier. Welke invloeden hebben de noodmaatregelen van corona gehad op deze creatieve geesten?

De hele maatschappij heeft de crisis gevoeld, maar hoe heeft dit zich bij de kunstenaars in hun kunstvorm geuit?

In een tweetal korte documentaires zijn deze Delftse creatievelingen in de schijnwerpers geplaatst. Speciaal voor deze films kregen zij de opdracht een kunstwerk te maken dat symbool staat voor het overwinteren in de corona periode.

In deze twee unieke, bijzondere portretten hebben Jaco en René op een abstracte, gevoelsmatige wijze hun ervaringen om weten te zetten in visuele beelden.

De films zijn in de herfst van 2021 gemaakt. Door de lockdown worden de twee portretten en het werk van de kunstenaars nu pas op een bijzondere première avond vertoond in het Prinsenkwartier.

Hier zullen de kunstenaars ook de mogelijkheid hebben voor een Q&A onder de bezielende leiding van Nico Jouwe.

We willen hiermee extra aandacht aan alle Delftse kunstenaars besteden en het publiek laten zien hoe belangrijk het is dat, ook wanneer de wereld stil staat, kunst gemaakt blijft worden.

Deze avond is een extra manier voor de kunstenaars om in de schijnwerpers te staan en het streven is dan ook hier een netwerk te verzamelen waar meer werk uit voort kan komen.

De exposities van René en Jaco zijn deze avond ook te bezoeken.

Het maatschappelijke aspect van deze sociale bijeenkomst(en) is belangrijk, om de kunstenaars van Delft te doen verbinden met hun publiek.
De films zullen ook online te zien zijn, na de premières, bij het YouTube kanaal Life-Sized.

Anduo Lucia en zijn filmteam heeft veel ervaring met kunstdocumentaires. Zo is er eerder een langere documentaire van dit team, gemaakt voor AVROTROS Close-Up, getoond in het Prinsenkwartier.

Het idee voor Life-Sized is dan ook ontstaan tijdens de corona crisis, toen er werd gezocht naar een manier om makers een mogelijkheid te geven hun werk te laten zien, ondanks dat alles gesloten was.

 

Met dank aan de gemeente Delft