Live@PK Aidan & the Wild

Muziek 21 maart 2019 20:30 Podium door Prinsenkwartier

Inspiratie door idolen als Ben Howard, John Butler, John Smith en de Tallest Man On Earth en een diepgewortelde liefde voor oude mythes en verhalen van verloren tijden, komen samen in de kenmerkende sound van Aidan & the Wild.

Aidan, a.k.a. Diederik van den Brandt, neemt zijn luisteraars mee op een muzikale ontdekkingsreis door zijn interpretatie van folk en americana muziek. Het merendeel van zijn tijd oefenend op zijn instrumenten resulteert in een singer-songwriter die duidelijk weet wat hij met een gitaar aanmoet. Open-tuning finger picking afgewisseld met slide en percussieve technieken leveren een volle en betoverende sound. De grote blauwdruk om zijn songwriting is folk, maar binnen het spectrum worden alle uithoeken verkend. Van groovende americana en enerverende nummers over Jezus tot betoverende melodieën die de luisteraar naar een andere wereld brengen, van persoonlijke liefdesverhalen tot epische liederen over mythes en draken. Waar hij dikwijls alleen speelt neemt hij deze show zijn band met zich mee, om de muziek van een nóg betoverender karakter te voorzien

Ondanks zijn 23 jaar heeft hij meer dan 300 shows achter zich liggen, zowel solo als bijgestaan door zijn band. Op 21 maart neemt hij ook zijn band mee. Een aantal van de highlights zijn een support tour voor Dan Owen, twee edities van het felbegeerde Naked Song festival, tours door Duitsland en Frankrijk, aftershows voor Douwe Bob en Mister and Mississippi en shows in diverse Nederlandse popzalen waaronder de Effenaar, PAARD, Luxor Live en Bitterzoet. In 2015 was hij geselecteerd voor het Proud of the South traject en in 2017 bracht hij zijn eerste EP “Iliad” uit, waarvan de song “Up From the Ashes” bij het in Los Angeles gevestigde label Vinyl Moon terecht kwam. In 2018 stond hij in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland. Momenteel is hij aan een tweede EP aan het werken.

Entree €7,50