Live@PK Nina Rompa, Gijs Idema en Mo van der Does

Muziek 12 november 2020 20:30 Podium door Prinsenkwartier

Kleurrijke, dromerige kamermuziek in een opvallende bezetting. Ze spelen eigen composities geworteld in de Jazz, met invloeden uit moderne en klassieke muziek.
Ruimtelijk en harmonieus, maar ook dissonant en stormachtig vormen de klanken van de drie instrumenten samen één.

‘There’ beschrijft een plek waar ruimte is en waar je dapper kunt zijn.
Je waait mee met hoge bomen door onzichtbare lucht en zwemt moeiteloos tegen de stroom in.
De weg ernaartoe is soms stormachtig, vol twijfel en onrust. Maar ook is er evenwicht en helderheid.
Het debuutalbum van Nina Rompa (zang), Gijs Idema (gitaar) en Mo van der Does (klarinet) werd kort voor de lockdown opgenomen bij ‘Just Listen Records’ en zal op 10 oktober uit komen.

Voorafgaand aan de opnames van ‘There’ studeerden de drie op de Jazz afdeling aan het Conservatorium van Amsterdam. Na vele jaren als duo zochten Nina Rompa en Gijs Idema een extra kleur voor hun muziek. De klank van Mo van der Does op klarinet bleek een mooie
aanvulling te zijn.

Nina Rompa was in 2018 onderdeel van het NTR-programma ‘New Generation’, zong op podia als BIMHUIS en speelde samen met het Metropole Orkest als onderdeel van het Kobra ensemble. Gijs Idema won meerdere jazz-awards, waaronder het ‘Prinses Christina Jazz Concours’ en studeerde aan The Manhattan School Of Music.
Mo van der Does speelde met bigbands als ‘Jazz Orchestra of the Concertgebouw’ en won onder andere de ‘Expression of Art’ award.

entree 7,50 tickets verkrijgbaar via Eventbrite

Graag je tickets los bestellen wanneer je niet uit 1 huishouden komt.

entree LIVESTREAM €4,00 hier