Live@PK

Muziek 17 mei 2018 20:30 Podium

DOT Quartet is een fris een veelzijdig strijkkwartet uit Rotterdam. Na een klassieke muziekopleiding te hebben afgerond begonnen ze de mogelijkheden van het strijkkwartet in andere genres te onderzoeken. Ze combineren de rijke klassieke traditie met hedendaagse stijlen en nieuwe technieken tot een unieke luisterervaring. In hun muziek is bijvoorbeeld jazz en wereldmuziek te horen, maar ook invloeden van rock en funk. Ze laten zich beïnvloeden door grootheden als het Turtle Island Quartet, Pat Metheny, Duke Ellington en Radiohead. Het resultaat is een nieuwe sound, waarin groove en improvisatie centraal staan.

Het kwartet bestaat uit violisten Gustavo Cabrera en Chris Kosides, altviolist Isaac Poels en cellist Iva n Nogueira. Ze spelen niet alleen bestaande stukken en arrangementen, maar componeren ook allen speciaal repertoire voor het kwartet met zijn vier eigenzinnige karakters. De leden van het kwartet, elk met een geheel verschillende muzikale achtergrond, zijn immers de 4 stukken van de DOT-puzzel die op het podium naadloos in elkaar valt.

Kaartjes kosten 7,50 per persoon en zijn te reserveren via info@prinsenkwartier.nl. Vermeld hierbij om welke live@pk het gaat.