Made of minerals

Evenement 27 januari 2022 tot 11 februari 2022 Agathaplein door externe organisatie

Vanaf 27 januari staat het Sint Agathaplein in het thema van mineralen, een samenwerking tussen het Science Centre Delft en studenten van de faculteit TU Delft Bouwkunde.
De studenten van de minor ‘Spaces of Display’, Interiors Buildings Cities zijn in september begonnen met het ontwerpen van een expositie rondom de ‘Gesteenten en Mineralen’ collectie van het Science Centre Delft in een ruimte van het gebouw van het Prinsenkwartier. Hieruit volgden 21 verschillende ontwerpen die het thema vanuit een andere invalshoek belichten. Als afronding van de minor wordt in samenwerking met alle studenten een digitale expositie met installatie ontworpen die gerealiseerd wordt op het Sint Agathaplein, in de binnenstad van Delft.

Op het Sint Agathaplein zelf zullen bezoekers tegen twee mineralen kunstwerken aan lopen die de expositie verder visualiseren en ondersteunen. Daarnaast zal hier elke dag tussen 17.00h en 22:00h een animatie afgespeeld worden die de bezoekers verder meenemen in de bijzondere wereld van mineralen.
Het idee van de expositie is om bezoekers kennis te laten maken met 10 mineralen die onopgemerkt in het dagelijks leven voorkomen. Door middel van posters achter etalages van winkels en horeca te plaatsen. Ter ondersteuning van deze posters zullen bezoekers ook verschillende stickers door de gehele binnenstad tegenkomen. Deze bevatten QR-codes, die je brengen naar de website van het Science Centre Delft. Hierop zijn alle individuele projecten te zien van de 21 studenten die aan dit project hebben meegedaan.
Ben je nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat? Kom dan langs het Sint Agathaplein! De opening van de expositie begint 27 januari om 17.00h en loopt tot en met 11 februari.