Opening Artist in the Spotlight

Evenement 18 maart 2018 16:00 Kunstsuper door Kunstsuper

Kom langs, de kunstenaars vertellen wat over hun werk, met een hapje en een drankje.

Bij de kunstsuper Delft staan telkens twee kunstenaars in de schijnwerpers met hun werk. Zij kunnen gedurende 2 maanden wat meer werk exposeren op een prominente plaats.

Dit keer zijn het :

Flora de Kok, keramiek

Zij maakt voornamelijk beelden en schalen en gebruikt daarvoor klei met fijne chamotte. De werkstukken worden opgebouwd  uit uitgerolde plakken klei en door toevoegen en weghalen van klei tot een beeld of schaal gemaakt.Na het droogproces volgt een eerste stook, de zogenaamde biscuitstook, op 960 graden. Na afkoeling wordt het werkstuk geglazuurd en soms gedecoreerd en opnieuw gestookt op 1060 graden, de zogenaamde gladbrand.

Bart Bordes, beeldend kunstenaar

Bart werkt experimenteel, vanuit het materiaal, naar een unica toe. In zijn zoektocht naar bewegingen diepte in het beeld, waarbij toeval en onvoorspelbaarheid een belangrijke rol spelen, worden verschillende lagen over elkaar aangebracht. Door lineaire of rastervormige elementen, waarin de ambachtelijke hand van de kunstenaar zichtbaar is, ontstaat zo een beeld waarin ordening in de chaos ontstaat. Maar ook chaos in de orde terugkeert.

Hun werk is de komende  maanden tot 17  mei nog te bewonderen.