Over Prinsenkwartier

Uren aan cultuur in een kwartier.

Waarom? Omdat kennis maken en kennismaken hand-in-hand gaan
Om nog meer betekenis te geven aan leven in Delft. Want leven in een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt, kent steeds nieuwe uitdagingen. Uitdagingen die vragen om andere invalshoeken en nieuwe verbindingen. Om samenkomst in een tijd en ruimte waar (vorm)geven en (deel)nemen elkaar ontmoeten. Een plek waar cultuur verbeeldt, vermaakt en verrijkt. Een plek waar ideeën in en uitstromen. Omdat verschillen mogelijkheden zijn. Omdat alle richtingen samenkomen in één lijnenspel. Omdat we samen tot nieuwe antwoorden komen. Of tot nieuwe vragen?

Hoe? Door de geest te voeden en tot de verbeelding te spreken
Samenbrengen en uiteenzetten. Ontvangen en aanreiken. Kennis maken en delen. De deuren van Prinsenkwartier schuiven automatisch open voor Delftse doeners, denkers en makers van alle leeftijden.
Met cultuur als middel maken we de mogelijkheden van verschillen zichtbaar, technische vraagstukken behapbaar en maatschappelijke kwesties bespreekbaar.

Wat? Het bereikbare podium met verreikende activiteiten
Prinsenkwartier biedt een toegankelijk podium voor betekenisvolle exposities, optredens, workshops, debatten, proeftuinen en manifestaties. Culturele activiteiten die als inspirerend middel bijdragen aan de toekomst van het leven in de stad.

Wie? Samen zijn wij Prinsenkwartier
Prinsenkwartier bestaat bij de gratie van samenkomen, samenwerken en samenleven. Daarom bestaat Prinsenkwartier uit een coöperatie én een stichting, beiden zonder winstoogmerk. De coöperatie kent 4 creatieve partijen: TOPdelft, Kunstsuper Delft, Kadmium en Delft Design. De stichting bewaakt, werft, versterkt en zorgt. Ook is er een sterke samenwerking met leerwerkbedrijf Stunt, Stadscafé Barbaar en Museum Prinsenhof. Samen zijn wij Prinsenkwartier op het Sint Agathaplein in Delft. Samen zijn wij dé plek waar Pieter de Hooch schilderde, waar Willem van Oranje wandelde en waar wij nog meer betekenis geven aan leven in Delft.