Panorama Delft Digitaal

Workshop 26 april 2020 tot 30 juni 2020

Klik hier om naar het Panorama digitaal op Mural te gaan.

Delft is constant in ontwikkeling. Soms komen veranderingen vanuit een andere hoek dan dat je ze verwacht. Zo leven we nu opeens in de anderhalve-meter samenleving. Als gevolg van het rondwarende Corona virus is het leven een stuk onzekerder dan normaal en wordt er een hoop aanpassingsvermogen van iedereen gevraagd. Voor sommigen van ons zijn dit ook verdrietige tijden. Het normaal dat we kenden komt misschien nooit helemaal weer terug. Toch zal deze crisis ook voorbij gaan.

Daarom willen we ook in deze tijden blijven werken aan een toekomst van Delft waarin het fijn is om te wonen, werken en leven. Aan ontwikkelingen die we juist wel willen zien in Delft. Dromen over een Delft waar we er weer samen op uit kunnen trekken. Misschien geeft de huidige situatie juist wel nieuwe inzichten en ideeën over hoe je de stad in nieuwe tijden zonder corona zou willen zien. Heb jij zin om daaraan mee te werken, dan is dit je kans!

Het Prinsenkwartier heeft het initiatief genomen om in deze tijd van social distancing, een digitaal Panorama Delft op te zetten, waarin iedereen vanuit zijn thuissituatie kan bijdragen aan de toekomst van Delft. Net zoals bij het echte al twee keer eerder vol getekende Panorama op doek, willen we verder gaan met het verzamelen van ideeën, wensen en commentaren over de Delftse toekomst in het kader van De agenda Delft 2040 en de Omgevingsvisie voor onze stad.

Zin gekregen? Ga dan met je tablet of computer naar het Panorama digitaal op Mural.

Anoniem kan je daar op het digitale doek van het Panorama Delft Digitaal je ideeën spuien in de online werkomgeving van Mural. Ook kan je daar de ideeën van onze mede Delftenaren terugzien die zij eerder hebben opgetekend op het real life Panorama.

Hoe ziet Delft er in 2040 uit, wat zijn je wensen?

Ter inspiratie willen we vier thema’s uitlichten;

  • Delft waar het goed leven is
  • Delft energieneutraal (duurzaam)
  • Delft cultuurstad, ook voor toeristen
  • Delft de stad van innovatie en technologie

Het Panorama Delft is een initiatief van het Prinsenkwartier met Delft Design en TOPDelft in samenwerking met de gemeente Delft. Door Delftenaren toegang te geven tot het doek van het Panorama Delft verbeeldt het de toekomst van onze Stad in 2040 zoals Delftenaren die zelf zien. Iedereen is daarom uitgenodigd om zijn dromen weer te geven bij het stadssilhouet, nu dus ook digitaal.

 

De gebruiksaanwijzingen zijn hier op de website binnenkort te vinden. Daarin is te lezen hoe de privacy is gewaarborgd en daar is ook te volgen hoe we met het resultaat verder willen gaan. We hopen  in het najaar met iedereen over het resultaat in gesprek te kunnen en het Panorama Delft geprint en wel aan Delft te tonen.

Bekijk hier de presentatie van het eerste panorama