Partners

TOP Delft

Technologie, globalisering, milieu, internationalisering, identiteit en geschiedenis: alles beweegt. De hoop op maakbaarheid hebben we inmiddels achter ons gelaten, wat de mogelijkheid biedt om te blijven debatteren over wat we als samenleving wel en niet willen en wat nog wel maakbaar is. De wereld zal meer high-tech en high-touch moeten worden. Willen we de ontwikkelingen kunnen volgen, interpreteren, toetsen en sturen, dan zijn er maatschappelijke verbanden nodig om gezamenlijk informatie, zwakke signalen, ideeën, kansen en bedreigingen uit te wisselen en te bespreken. We moeten in het collectief investeren en bovendien groepen en belangen betrekken. Dit kunnen we vertalen naar een lerende samenleving in combinatie met high-touch.
Om onze rol als ontmoetingsplaats en aanjager van acties te vervullen, zijn vier kernthema’s benoemd die goed aansluiten bij de doelstellingen van het Prinsenkwartier.

website

De Kunstsuper

De Kunstsuper is een eigenzinnige verkoopplek voor en door kunstenaars en vrijwilligers.
Van klein hebbeding tot groot schilderij, voor elke beurs is wel iets bijzonders te vinden.

Ben je op zoek naar een uniek kunstcadeau, zal je hier zeker slagen.

website

Logo Kunstsuper

Delft Design

Ontwerpersvereniging Delft Design is een netwerk van ontwerpers en designers in Delft.
DelftDesign levert ontwerpend een bijdrage aan maatschappelijke opgaven in de stad.
Bij Delft Design vinden zowel ervaren ontwerpers als nieuwkomers elkaar.

“Gemeente, u heeft goud in handen,” was de vaak gehoorde uitspraak van oprichter Mick Eekhout in 1987 - daarmee doelend op het enorme onbenutte potentieel aan ontwerp-talent in de stad.
Nu is dat nog steeds ons doel: het ontwerpend talent inzetten voor maatschappelijke opgaven in de stad.
Delft Design werkt daarom aan nieuwe verbanden, samenwerkingsvormen en cross-overs tussen ontwerpende en andere disciplines.

Dit doen we o.a. met excursies, workshops, challenges en debatten over actualiteiten in Delft.

website

Kadmium

Kadmium is een plek voor exposities van kunstenaars uit Delft en omgeving. Er zijn ook thematische tentoonstellingen; in samenwerking met andere organisaties en mensen, maar altijd in relatie tot beeldende kunst. Er zijn culturele activiteiten die aansluiten bij exposities en wat er in de stad gaande is, zoals lezingen, muziek, toneel, poëzie, dans etc.
En door kunstenaars aanwezig te laten zijn bij een expositie. Niet perse in persoon, maar wel in de vorm van lesbrieven, uitleg, beelden, het inzichtelijk maken van werkwijze of inspiratie, workshops.

website

Barbaar

De Barbaar is de ontmoetingsplek voor creatief en ondernemend Delft. Zij zijn in staat complexe vraagstukken en maatschappelijke uitdagingen op manieren te bekijken, waar anderen nog niet eerder aan hebben gedacht. Doordat nieuwe verbindingen worden gelegd is dit de plek waar nieuwe ideeën worden geboren.

Het zijn de Barbaren van onze samenleving. De brengers van vernieuwing, met een frisse blik, overtuigd van het succesvolle onconventionele, de rebellen van innovatie en nieuwsgierig naar het onbekende.

Laat je inspireren door de Barbaren die je voor gingen, de historische locatie en de mensen om je heen. Pak een heerlijk biertje om jouw ideeënmotor op gang te brengen en kom de volgende dag terug om dit onder het genot van een versgemalen koffie om te zetten tot werkelijkheid.

website

Stunt

Naast de creatieve invulling van de partners binnen Prinsenkwartier worden de ruimtes verhuurd aan derden voor velerlei activiteiten, van het houden van lezingen tot bedrijfspresentaties en van workshops tot meerdaagse evenementen.

Het leerwerkbedrijf Prinsenkwartier van Stichting Stunt verzorgt een deel van de facilitaire dienstverlening in het pand, ondersteunt bij culturele manifestaties en evenementen van derden en helpt bij PR en acquisitie voor het Prinsenkwartier en bij het stimuleren van de verhuur.

website

TU Delft

In het Prinsenkwartier is de escape room van de TU Delft gevestigd: Missie naar Mars. In deze escape room worden bezoekers getest of zij geschikt zijn als astronaut voor een ruimtemissie naar mars. Deze installatie is ontworpen samen met onder andere onderzoekers van de faculteit Lucht- en Ruimtevaart en de European Space Agency, zo hebben de puzzels een achtergrond in problemen die astronauten tegenkomen in de realiteit. Bezoekers kunnen hier dus op een speelse wijze kennismaken met de uitdagingen van ruimtemissies naar verre planeten.

website