Sam Rentmeester

Expositie 02 juli 2020 tot 16 augustus 2020 expo door TU Delft ism Prinsenkwartier

De tentoonstelling wordt geopend door de conrector van de TU Delft -Peter Wieringa (CvB) op 2 juli om 16:00-17:00 uur.

We volgen de richtlijnen van het RIVM dus als je bij de opening aanwezig wilt zijn kan dat alleen als je gereserveerd hebt.

Reserveren kan hier

Je kunt de opening ook meemaken via een live stream op 2 juli vanaf 16:00 uur. Klik dan hier

De tentoonstelling hing eerder in TU Delft Library en is nu nog een keer te zien te zien in het Prinsenkwartier. Bij de opening in het Prinsenkwartier zal ook het fotoboek “Proud to present TU Delft community – 25 years photography by Sam Rentmeester” worden gepresenteerd. Dit boek is gemaakt in opdracht van conrector Peter Wieringa uit enthousiasme over de kwaliteit van de foto’s en de historische waarde van de gelijknamige tentoonstelling. Het boek is een welkome aanvulling op de expositie en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de conrector CvB, de fotograaf Sam Rentmeester, TUD Library, Delta en TU Delft Media Solutions.

Sam Rentmeester werkt al meer dan 25 jaar als fotograaf voor Delta, het onafhankelijke journalistieke platform van de TU Delft. Rentmeester weet het studentenleven, het onderzoek, het onderwijs, de laboratoria en meer mooi in beeld te brengen. “Met mijn foto’s probeer ik altijd de nieuwsgierigheid van mensen te wekken”, vertelt Rentmeester.

De fototentoonstelling toont een selectie uit zijn enorme archief en geeft een uniek kijkje in de TU Delft over de afgelopen 25 jaar. Zo zijn er bijvoorbeeld portretten van verschillende TU Delft studenten te zien die in 2016 naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn geweest. Daarnaast hangt er een foto van de verwoestende brand bij de faculteit Bouwkunde in 2008. Op een ander paneel is een beeld te zien genomen vanaf de top van de meetmast in Cabauw. Rentmeester herinnert zich nog de ingezonden brief van iemand met hoogtevrees die huiverde bij het zien van deze foto op de cover.

Sam Rentmeester werd geboren in Vlaardingen (1970). Sinds 1994 is hij freelance fotograaf. Sam fotografeerde – behalve Delta en Delft Integraal / Outlook – voor VNO-NCW, Onderzoeksboek.nl, Link Magazine, Technisch Weekblad, De Ingenieur, ING, Universiteit Twente (TUT), Universiteit van Wageningen (WUR), ABN-AMRO, Carrièrekrant, NWO Technologiestichting, Deltares en anderen.

www.samfoto.nl
sam@samfoto.nl

Colofon:

Sam Rentmeester (Photographer)
Saskia Bonger (Chief editor Delta and Delft Integraal/Outlook)
Liesbeth van Dam (Graphic design & DTP-TUD)
Marion Vredeling (Programmanager TU Delft Library)
Peter Wieringa (CvB, Board TU Delft)
Jose Zeldenthuis (Programmanager  Prinsenkwartier Delft)
Edauw&Johannesen (Print Photobook)