Sprekend PK #3

Evenement 02 juli 2020 20:30 Podium door Prinsenkwartier

Poëtisch Ingenieur

De bel gaat! Met z’n allen even terug naar de poëtische collegebanken? Zeker, maar dan wel voor één van de meest originele en interessante colleges allertijden. De Poëtisch Ingenieur vertaalt wetenschappelijk onderzoek naar poëzie en raakt met klank, ritme, humor en beeldspraak. Zo maken we van onbegrijpelijke theorieën ineens magische verhalen. Laten we met verwondering als vervoersmiddel, pendelen tussen ‘niet weten’ en ‘weten’. Maak je aantekeningen? Ontdek de poëzie achter wetenschap.

Bauke Steenhuisen is universitair docent aan de TU Delft en vormt samen met Jeroen Manders en Jan Beuving het collectief Poetic Engineering.

Spreekuur

Nieuwsgierig, levenslustig of een onverzadigbare drang naar zingeving? Hoogste tijd om langs te gaan op het spreekuur van deze poëziechiaters. Niet plaatsnemen in de wachtkamer, wel alle wonden laten helen door de talige muziek van Ramón van Gammeren en Frank van Westbroek. Deze avond op recept verkrijgbaar: loopstations, gitaren, drumkids, (rijm)woorden, rap, zang en een gezonde dosis humor en zelfspot. Zie je wel: voor even patiënt zijn op Sprekend PK is zo vervelend nog niet!

Spreekuur stond in Delft eerder op Knapsack Festival en speelde op het Icarus Festival Amsterdam.

Sprekend PK

Sprekend PK scheurt vanaf januari 2020 over het kronkelende wegennetwerk van letters en zinnen. Snijdt soms de bocht af met een vlijmscherp relaas, geniet daarna stapvoets van het literaire landschap op een landweggetje langs muziekstukken en voordrachten. Staat taal en literatuur vandaag de dag op de digitale vluchtstrook? Sprekend PK is de spreek/woordelijke startkabel van Delft.

Let op: We volgen de richtlijnen van het RIVM dus van vragen we je van te voren te  reserveren.
Graag reserveren per huishouden. We zetten jouw stoeltjes dan bij elkaar. Vorm je geen huishouden met je mede bezoeker? Dan graag je tickets apart bestellen.

entree €7,50 Je kaartje koop je hier 

Een ticket voor de live stream koop je hier