uitgesteld Sprekend PK #3

Evenement 02 april 2020 20:30 Podium door Prinsenkwartier

Poëtisch Ingenieur & Spreekuur

Stof eraf. Gas erop. Elke eerste donderdag van de maand komt de Nederlandse taal met briesende paardenkrachten tot leven tijdens Sprekend PK in het Prinsenkwartier. Zinnige woorden vliegen je 90 minuten lang om de oren, strelen zo nu en dan. Iedere editie staan er twee acts op de planken, van singersongrappers tot huurwoordenaars. Tickets aan de deur voor of hier

Poëtisch Ingenieur
De bel gaat! Met z’n allen even terug naar de poëtische collegebanken? Zeker, maar dan wel voor één van de meest originele en interessante colleges allertijden. De Poëtisch Ingenieur vertaalt wetenschappelijk onderzoek naar poëzie en raakt met klank, ritme, humor en beeldspraak. Zo maken we van onbegrijpelijke theorieën ineens magische verhalen. Laten we met verwondering als vervoersmiddel, pendelen tussen ‘niet weten’ en ‘weten’. Maak je aantekeningen? Ontdek de poëzie achter wetenschap.

Bauke Steenhuisen is universitair docent aan de TU Delft  en vormt samen met Jeroen Manders en Jan Beuving het collectief Poetic Engineering.

Spreekuur
Nieuwsgierig, levenslustig of een onverzadigbare drang naar zingeving? Hoogste tijd om langs te gaan op het spreekuur van deze poëziechiaters. Niet plaatsnemen in de wachtkamer, wel alle wonden laten helen door de talige muziek van Ramón van Gammeren en Frank van Westbroek. Deze avond op recept verkrijgbaar: loopstations, gitaren, drumkids, (rijm)woorden, rap, zang en een gezonde dosis humor en zelfspot. Zie je wel: voor even patiënt zijn op Sprekend PK is zo vervelend nog niet!

Spreekuur stond in Delft eerder op Knapsack Festival en speelde op het Icarus Festival Amsterdam.

Sprekend PK
Sprekend PK scheurt vanaf januari 2020 over het kronkelende wegennetwerk van letters en zinnen. Snijdt soms de bocht af met een vlijmscherp relaas, geniet daarna stapvoets van het literaire landschap op een landweggetje langs muziekstukken en voordrachten. Staat taal en literatuur vandaag de dag op de digitale vluchtstrook? Sprekend PK is de spreek/woordelijke startkabel van Delft.