Sprekend PK #4

Evenement 10 september 2020 20:30 Podium door Prinsenkwartier

Marcel Migo, Katakat en Stanislaus Jaworski

Stof eraf. Gas erop. Elke tweede donderdag van de maand komt de Nederlandse taal met briesende paardenkrachten tot leven tijdens Sprekend PK in het @Prinsenkwartier. Zelfs tijdens het coroniale tijdperk vliegen zinnige woorden je 90 minuten lang liefdevol en gedesinfecteerd om de oren. Iedere editie staan er twee tot drie acts op het programma, van dichter-bijbrengers tot taalverkenners.

Marcel Migo – Nederlandse taalverkenner
Met zevenmijlslaarzen maken we reuzensprongen door de geschiedenis van het Nederlands. De taal die 2000 jaar geleden niet bestond en via allerlei toevalligheden, veroveringsdrift en inbreng van buiten, het Nederlands is geworden. Maar taal verandert, het Nederlands verandert. Taalliefhebber Marcel Migo gidst u door de geschiedenis van onze taal. Ook kijken we met een schuin oog naar de toekomst. Does everything walks in the soup? Of houdt het Nederlands nog enige tijd stand?

Marcel Migo heeft als freelance tekstschrijver en redacteur aan circa 450 publicaties meegewerkt.

Katakat – Muzikale bewustwoorders
Het muzikale duo Katakat speelt liedjes in alle kleuren van de regenboog. In de pot met goud vind je allemaal eigen nummers die ergens over gaan. Zowel uitbundig als ingetogen, want voor een beetje regenboog heb je regen én zon nodig. Katakat bestaat uit Katarina van Haren en Frank Jan Kat. Speciaal voor Sprekend PK brengt dit duo Nederlandstalig werk mee naar het Prinsenkwartier. Met koffers vol swingende songs en rake teksten gaan we op pad. Ga je mee?

Na de eerdere EP (Tika Six) is nu ook het eerste album te vinden op Spotify, genaamd Lilly.

De foto van Katakat is gemaakt door Herman Moor.

Stanislaus Jaworski – Dichter-bijbrenger
Met de lijfspreuk ‘Vliegen is een vorm van vallen’ springen we samen met Stanislaus de diepte in. Op goed geluk. De Tai Chi leraar uit Leuven is altijd in voor het zingen van een levenslied of de voordracht van romantische poëzie. Frans, Duits, Nederlands en Suid Afrikaans: zijn liefde voor taal is grenzeloos. Als je het maar voelt. Dus laten we samen vallen en vliegen, want ‘een gedicht per dag houdt de dokter gedag’.

In het voorjaar van 2021 komt zijn tweetalige dichtbundel in het Suid Afrikaans en Nederlands uit.