Sprekend PK #5

Evenement 08 oktober 2020 20:30 Podium door Prinsenkwartier

Stof eraf. Gas erop. Elke tweede donderdag van de maand komt de Nederlandse taal met briesende paardenkrachten tot leven tijdens Sprekend PK in het @Prinsenkwartier. Zelfs tijdens het coroniale tijdperk vliegen zinnige woorden je 90 minuten lang liefdevol en gedesinfecteerd om de oren. Iedere editie staan er twee tot drie acts op het programma, van taalkundigen tot nostalgische muziekmakers.

Peter-Alexander Kerkhof – hystoriskh multitaeleant

Peter-Alexander Kerkhof is historisch-taalkundige én geschiedwetenschapper. Werkzaam aan de universiteiten van Leiden en Gent met een specialisatie in de middeleeuwse geschiedenis en taalgeschiedenis. Oftewel, de historie van woorden en taal. Onze historie. We doen drie stappen terug in de tijd richting zinnige oorsprong. En gaandeweg rijst de vraag… Weet jij waar jouw woorden vandaan komen?

Peter-Alexander Kerkhof deed in 2020 de zeldzame ontdekking van een dertiende-eeuws handschriftfragment.

 Jeroen Manders en Arno Eisses – Ken je deze nog?

We hebben een alleskunner in creatieve kunst en cultuurvormen, Jeroen Manders. Zijn zangcarrière begon met een Nederlandstalig oeuvre dat ongetwijfeld resoneert. Je hoort. Je voelt. En we hebben een klassiek pianist, Arno Eisses. Geliefd en gelauwerd. Beiden waren studenten aan de TU Delft, waar zij samen muziek maakten bij een studenten-muziekgezelschap. Dat schept een band. Met elkaar spelen ze Nederlandse liederen uit de oude doos, want oude liedjes roesten niet.

Jeroen en Arno maakten samen kamermuziek bij het Delfts studenten-muziekgezelschap Krashna Musika.