Sprekend PK #6

Evenement 10 december 2020 20:30 Podium door Prinsenkwartier

Stof eraf. Gas erop. Elke tweede donderdag van de maand komt de Nederlandse taal met briesende paardenkrachten tot leven tijdens Sprekend PK in het @Prinsenkwartier. Zelfs tijdens het coroniale tijdperk vliegen zinnige woorden je 90 minuten lang liefdevol en gedesinfecteerd om de oren. Iedere editie staan er twee tot drie acts op het programma, van taalkundigen tot nostalgische muziekmakers.

B&B – Goud(s) duo met liedjes en poëzietjes

Bam Commijs en Bart van der Harst mixen letters met liedjes en klinkers met klanken. Bam is een muzikale alleseter en zet zijn tanden in vrolijke noten die zijn gitaar en piano verlaten. Bart is een typische troubadichter die zorgt dat het ‘rijmt’. B&B is grootse kleinkunst voor oude zielen en jonge geesten.

Bart van der Harst is de maker het album ‘Try Oud!’, onder meer te beluisteren via Spotify.

Marcel & Marjolijn – Winterliteratuurquiz & Dictee

December is traditioneel dé maand om elkaar vriendelijk de maat te nemen. Deze avond geen sjoelcompetitie of rap-battle, maar een oergezellige winterliteratuurquiz en een klein dictee der Nederlandse taal onder leiding van Marcel Migo en Marjolijn van der Stel-de Jong. Het lijkt zo eenvoudig, maar weet je dat zeker? Hoed u voor valse instinkers tijdens deze taalstrijd(t).

Zielige doos – Rauwe rap uit Delft

Net als je denkt dat je out-of-the-box denker bent komt Zielige Doos binnen. Een stevige dosis recht voor je raap. Tissues bij de hand? Want de hiphop van Zielige Doos is om te janken. Rake hiphop-lines van een borderliner. Laten de tranen over je wangen biggelen. Zielige Doos, in your face. Ongekend!

Check hier de videoclip op Youtube van het nummer ‘Dit is pas het einde’.