Sprekend PK #7

Evenement 09 september 2021 20:30 Prinsenkwartier door Prinsenkwartier

Stof eraf. Gas erop. Elke tweede donderdag van de maand komt de Nederlandse taal met briesende paardenkrachten tot leven tijdens Sprekend PK in het @Prinsenkwartier. Zelfs tijdens het coroniale tijdperk vliegen zinnige woorden je 90 minuten lang liefdevol en gedesinfecteerd om de oren.

Hans de Bruijn – Framing, het spel met de taal

Hans de Bruijn is Hoogleraar Technische Bestuurskunde aan de TU Delft en expert op het gebied van framing. Hij heeft een wekelijks column over framing in Dagblad Trouw en is auteur van diverse boeken over framing, o.a. “Framing. Over de macht van taal in de politiek”.

Framing is het op een speciale manier gebruiken van taal om een ander te overtuigen, bijvoorbeeld in een politieke debat, maar ook in discussies op het werk of in een gezin.
Wie een frame opzet, probeert via woorden en beelden en met name door de gevoelens die ze oproepen, de manier te beïnvloeden waarop anderen naar de werkelijkheid kijken. Manipulatie ligt dan niet ver weg. Maar framing kan ook gebruikt worden om complexe zaken makkelijker over te brengen.

Op dit interessante onderwerp wordt nader ingegaan door Hans de Bruijn. Hij presenteert een helder verhaal over framing, hoe het gebruikt wordt, en hoe je beschermt tegen de ongewenste beïnvloeding.
Diverse voorbeelden, vastgelegd in filmpjes, illustreren de inzet van framing.

Vanuit de zaal kun je interactief meedoen. Dit spel met de taal moet ook gespeeld worden; Neem jouw vraag of voorbeeld mee en breng het in op deze avond.

Je kunt je ticket a 7.50 reserveren via deze link.

Dit evenement wordt ook live gestreamd. Tickets a €5,00 zijn hier te bestellen.