Studio Davero

Evenement 09 september 2017 11:00 Agathaplein door Prinsenkwartier

Studio Davero is een ontwerpstudio gericht op duurzaam product, interieur en servicedesign.

Onze werkmethode is gebaseerd op een andere manier van denken over onze omgang met onze omgeving door te reflecteren op de huidige situatie en te creëren vanuit het bestaande. Dit kan betrekking hebben op het gebruik van afvalmaterialen of –stromen, maar ook de locatie kennis of vaardigheden verbonden aan de specifieke opgave. Met onze ontwerpen stimuleren we verduurzaming en sociale interactie en streven we naar optimalisatie van ruimte gebruik, kosten en tijd.

De Mix & Match Lounge is een multifunctioneel, flexibel, interactief en duurzaam festival meubel. Het geheel bestaat uit boxen, rugleuningen en kussentjes en kleedjes. Het meubilair kan ingepakt en opgeslagen zijn in de boxen, of gebruikt worden als lounge, podium, borreltafel, tribune of stand in winkels of op beurzen. De gebruikers zijn vrij om alle onderdelen van de lounge naar eigen inzicht in te richten. Zo ontstaat er een interactief, persoonlijk en speelse wijze om samen met elkaar te kunnen relaxen op de Mix&Match Lounge.

Het idee voor ons festival meubel de Mix & Match Lounge is afkomstig uit de drive het duurzaam bewustzijn te verbeteren bij bezoekers van een rondreizend festival paviljoen. Het unieke kenmerk van dit festival meubilair is dat het meubel niet ingepakt en opgeborgen hoeft te worden in aparte transportboxen – het transport is opgenomen in het ontwerp zelf. Dit is een eenvoudige ontwerp oplossing en tevens een optimalisatie van ruimte, tijd en geld. Tegelijkertijd creëert het ontwerp een plek voor interactie en reflectie op hergebruik van afval en materiaal. Zo dient het veelzijdig ontwerp verschillende gebruikers en toepassingen, bovendien bevordert het de ecologische voetafdruk en sociale kansen. Geïnteresseerden kunnen verschillende maten en attributen online bij ons bestellen, voor zowel verhuur als verkoop.

The Puzzle Peace. Kan één multifunctioneel ontwerpoplossing je van alle verschillende behoefte op een festival voorzien? Dit was de uitdaging die wij samen met een multidisciplinaire groep in tien dagen aangingen op tijdens DORP op het Welcome to the Village festival. De Puzzle Peace is een slim meubelontwerp welk bestaat uit een systeem van “puzzelstukken” waarmee diverse soorten meubels (lees; tafels, stoelen, podia, bars) gemaakt kunnen worden. Daarnaast zijn de verschillende puzzelstukken zo ontworpen dat zij de behoefte voor gemakkelijk transport en opslag mogelijk maken. Ook hier ontwierpen we vanuit ons verduurzamende standpunt en met oog voor sociale mogelijkheden en een unieke ervaring voor alle festivalbezoekers. Het ontwerp laat de gebruiker zien dat er meer mogelijk is met dezelfde middelen. Als mensen zich de voordelen van dit soort ontwerpen en systemen realiseren, kunnen we de samenleving en wereld om ons verduurzamen met betrekking tot de sociale interactie en een optimalisatie van de thema’s materiaal en ruimte gebruik, kosten en tijd.

www.studiodavero.nl