Toelichting Panorama in OPEN

Lezing 31 juli 2019 17:00 door Prinsenkwartier

Presentatie in OPEN

Het Panorama Delft is een optimistisch antwoord op de stedelijke opgaven van Delft. Op woensdagmiddag 31 juli om 17.00 uur wordt een toelichting bij het panorama gegeven met een presentatie over het Panorama Nederland zoals deze tijdens de manifestatie  “Ons Delft, maak de Stad!” van 18 mei 2019 in het Prinsenkwartier is gehouden. Hierbij laten we een aantal karakteristieke beelden zien die al in het Panorama Delft te vinden zijn.

Vanaf 24 juli is het Panorama Delft te zien en te bewerken in OPEN. Het Panorama Delft is een initiatief van Delft Design en TOPdelft in samenwerking met de gemeente Delft. Het Panorama Delft verbeeldt de toekomst van onze Stad in 2040, wanneer we kans zien om onze dromen te realiseren. Dit Panorama maken we als Delftenaren met elkaar. Iedereen is uitgenodigd om zijn dromen weer te geven bij het stadssilhouet.

Panorama Delft op reis

Op 25 mei is tijdens het Agathafestival in het Prinsenkwartier, het Panorama geopend door wethouder Martine Huijsmans. De Hugo de Grootlezing was de start van een verblijf van 2 weken van het Panorama in de Nieuwe Kerk in Delft tot 20 Juni. Daarna reist het Panorama verder waarna een terugtocht in het Prinsenkwartier gepland staat voor 4 september. Het Panorama Delft is een ‘kindje’ van het Panorama Nederland dat is ontwikkeld door het College van Rijksadviseurs, dat momenteel door Nederland trekt. Dit Panorama verbeeldt hoe Nederland eruit kan zien als wordt gekozen voor een gedurfde en samenhangende aanpak. Met als uitkomst een schoner, hechter en rijker land.