Tweede blok dichters Agathafestival

Lezing 25 mei 2019 17:00 Agathaplein door Prinsenkwartier

Irene Siekman is podiumdichter, theatermaker en cultureel ondernemer. Zij is de drijvende kracht achter Poëziebus en Uitgeverij Bunker. Recent blies zij Poetry Slam Rotterdam nieuw leven in. Sinds 2013 treedt Irene regelmatig op in Nederland en België. Haar theatrale, maatschappelijke en soms ontregelende teksten zijn sterk beïnvloed door slam, beat en haar thuishaven Rotterdam.

De Delftse Singersongdichter Judy Carati (geboren in Rotterdam) schrijft zowel Engels- als Nederlandstalige teksten; luisterliedjes (begeleid met gitaar) en gedichten.  Haar werk is te omschrijven als persoonlijk, organisch, natuurlijk en intuïtief, met een poëtische en enigszins melancholische, ‘saudade’-kant. Haar stem wordt als ‘warm’ ervaren; haar optredens als een moment van ‘verstilling’….. Tijdens het Agathafestival draagt zij haar Nederlandstalige gedichten voor.

Josse Kok (1983) is een dichter uit Dordrecht. Hij was voorheen een graag geziene gast op slampodia en behaalde driemaal de finale van het NK Poetry Slam. In 2013 debuteerde hij met de bundel ‘Ik heb geslacht’ die in 2014 werd genomineerd voor de Buddingh’-prijs. In 2018 verscheen zijn tweede bundel ‘Probeert u het later nog eens’.