WORKSHOPS@PK

Workshop 26 mei 2018 14:30 Agathaplein door Prinsenkwartier

14:30-17:00 kunstenaarsboekje maken voor kinderen (en ouders als er plaats is)

In deze workshop maak je op een eenvoudige manier een klein kunstenaarsboekje. Je tekent en versiert een vel gekleurd papier en leert het zo op te vouwen dat het een boekje wordt. Alle materialen zijn aanwezig inclusief een leuke omslag. Je kunt zo aanschuiven en meedoen. Tussen 14.30 en 17.00 uur.

14:30-17:00 speelgoed maken van bioplastic

Deze workshop gaat over het maken van je eigen speelgoed. Op een creatieve, speelse manier leer je over de natuur en over hoe wij omgaan met spullen. Het speelgoed maak je door mallen te gebruiken van bouwblokken en tuingereedschap. Je maakt je eigen biologisch afbreekbare plastic en vult je eigen mal. Zo maak je je eigen speelgoed, dit mag je ook mee naar huis nemen! Het is een open inloop tussen 14:30-17:00. Kom ook gezellig meedoen!

14:30-17:00 bijenhotel maken

Zoals hieronder in het bericht van Natuurmonumenten te lezen is, begint het aantal insecten en bijen begint drastisch af te nemen. Om ze een handje te helpen met huisvesting gaan we een bijenhotel bouwen. Help jij ons mee bouwen? Wij zorgen voor bouwmaterialen (rest en hergebruik) en begeleiding. Geschikt voor alle leeftijden.

Bericht van Natuurmonumenten:
14 MEI 2018 | DIEUWERTJE PENDERS

 “Wetenschappelijk onderzoek in opdracht van Natuurmonumenten toont aan dat ook in Nederland het aantal insecten dramatisch afneemt. Op basis van metingen en analyses over de afgelopen decennia blijken afnamen van 54% (nachtvlinders) tot zelfs 72% (loopkevers) in natuurgebieden. Daarmee laten deze groepen insecten net als in recente Duitse, Franse en Nederlandse onderzoeken een dramatische achteruitgang zien. En dat is erg: het is een grote aanslag op de kringloop van het leven.”

15:30-18:00 interactieve installatie: veld van verbinding

Veld van Verbinding is een project over intermenselijke verbinding die dieper gaat dan de identiteit en rollen die wij als mensen elkaar en ook onszelf geven. Mensen zijn van elkaar steeds opzoek naar wat voor “type” de andere persoon is. Welke dingen vindt de ander leuk en welke niet en past dat bij mezelf? Hierop baseren wij vaak of wij bij iemand horen of niet. Moet je er dan bij horen om je verbonden te voelen of te zijn?

Veld van Verbinding is een project met een overtuiging, namelijk dat wij als mensen te allen tijde al verbonden zijn met elkaar. Door hier bewust van te worden stappen wij in een veld van verbinding. Deze verbinding wordt visueel gemaakt met behulp van een installatie die gebruik maakt van het principe van hartsynchronisatie. Wil jij weten wat hartsynchronisatie is en wil jij ook in het veld stappen? Kom dan langs!

14:30-17:00 Maak je eigen halsketting van glas

Onder leiding van José van Mierlo ontwerp je je eigen ketting van glas en stukjes papier. Je kunt je eigen tekening maken of een foto van thuis meenemen.